Vanilkový struk „Bourbon“

Vanilkový struk „Bourbon“

Pravú vanilkovú arómu vo vašom pečení docielite použitím Vanilkového struku „Bourbon“ Dr. Oetker.

Ako prví začali používať vanilkový struk vo svojej kuchyni Mexičania. Toto aromatické korenie používali ako prísadu do nápojov a placiek alebo tiež ako liečivý prostriedok, predovšetkým na povzbudenie činnosti srdca a na celkové povzbudenie organizmu. Do Európy bola vanilka dovezená v polovici 16. storočia a je dodnes používaná ako vzácne, výrazne aromatické korenie hlavne v pečení, ale aj vo varení.

Vanilkový struk je plodom kvetu orchidey. „Bourbon“ vanilkové struky sa pestujú na ostrovoch Madagaskar, Réunion a Komorských ostrovoch. Vanilkový struk „Bourbon“ Dr. Oetker pochádza z ostrova Madagaskar a je tej najlepšej kvality. Plody vanilky zrejú 7 – 8 mesiacov, potom sa ručne zbierajú a nechávajú na slnku vysušiť. Vanilkové struky sa ručne triedia a prepravujú do Európy na zabalenie. Prísne kvalitatívne požiadavky a kontrola zaručujú vysokú kvalitu Vanilkových strukov „Bourbon“ Dr. Oetker.

V kuchyni sa vanilkový struk používa takto:

Celý struk: Struk možno variť vcelku v omáčke alebo pudingu, ktorým dodá výraznú chuť a vôňu. Celý struk sa môže tiež uzavrieť do nádoby s práškovým alebo krupicovým cukrom. Struk po niekoľkých dňoch prevonia cukor výraznou vanilkovou arómou. Struk možno do cukru vložiť opakovane.

Semienka vo vnútri struku: Vyškrabaná dužina zvnútra struku sa môže primiešať do krému, pudingu, do cesta na sladké pečivo, do cukru na obalenie pečiva, do zmrzliny, nápojov a pod.

Rozomletý struk: Struk možno vysušiť na vzduchu počas jedného týždňa a potom rozomlieť. Rozomletý struk sa pridáva do cesta, krému, pudingu, práškového cukru a pod.

1 Dr. Oetker Vanilkový struk „Bourbon“ sa používa podľa konkrétneho receptu na asi 500 ml tekutiny, 500 g cukru alebo 500 g múky.

Alergénne zložky

Tento výrobok môže obsahovať (podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady č. 1169/2011): pšeničnú múku, ovsené vločky, mlieko, vajcia, múku z vlčieho bôbu, orechy.
Konkrétne látky spôsobujúce alergie alebo neznášanlivosť sú zvýraznené veľkými písmenami na obale v zložení.