Cheesecake

Cheesecake

Viete, čo je cheesecake?

Názov cheesecake vznikol spojením dvoch anglických slov cheese (syr) + cake (koláč). Historici nevedia, odkiaľ presne cheesecake pochádza, prvé zmienky o tomto koláči pochádza údajne už z 5. storočia pnl z Grécka, kde autor Aegimus opisuje vo svojej knihe umenie prípravy cheesecake. Tento koláč sa stal obľúbeným nielen v Európe, ale aj v Amerike.

Tak ako na svete existuje mnoho druhov syrov, existuje aj mnoho druhov cheesecake. Cheesecake sa môže pripraviť zo smotanového syra (napr. Mascarpone, Ricotta), tvarohového syra (napr. Lučina, Philadelphia, Gervais, Cottage) alebo z klasického tvarohu. Môžeme nájsť tiež recepty aj z kyslej smotany. Recepty sa líšia podľa historického vývoja danej krajiny, miestnych zvyklostí v pečení, obľúbeného syra a pod. V súčasnosti nájdeme na svete stovky receptov tohto veľmi obľúbeného koláča.

Dr. Oetker vyvinul cheesecake podľa českej chuti a zvyklostí tak, aby gazdiná s čo najmenšou námahou vyčarila koláč, ktorý sa určite podarí a bude chutiť celej rodine. Recept sa zmesou Dr. Oetker Cheesecake je veľmi jednoduchý: stačí pridať tuk, mlieko, vajcia a tvaroh. Koláč je vďaka týmto surovinám prijateľný pre každú domácnosť. Dúfame, že po vyskúšaní sa Dr. Oetker Cheesecake stane obľúbeným múčnikom aj vo vašej domácnosti!

Alergénne zložky

Tento výrobok môže obsahovať (podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady č. 1169/2011): pšeničnú múku, ovsené vločky, mlieko, vajcia, múku z vlčieho bôbu, orechy.
Konkrétne látky spôsobujúce alergie alebo neznášanlivosť sú zvýraznené veľkými písmenami na obale v zložení.

Nutričné hodnoty Cheesecake

Jedna porcia odpovedá: 102 g
100g hotového výrobku: 1 porcia hotového výrobku %*
Energia 1029kJ
246kcal
1050kJ
251kcal
13%
Tuky 11g 11g 16%
z toho nasýtené mastné kyseliny 6.8g 6.9g 35%
Sacharidy 28g 28g 11%
z toho cukry 14g 14g 16%
Bielkoviny 9g 9.2g 19%
Soľ 0.26g 0.27g 5%
* Odporúčaná denná dávka pre priemerného dospelého človeka (8,400 kJ / 2000 kcal).

Viac informácií o produkte.

Množstvo: 490g