Flag

Anjelské rezy

asi 24 porcií
Jednoduché
40
rafinované a lahodné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksbielok
2 ksžltok
120 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 mlsmotana na šľahanie (33%)
200 gmúka polohrubá
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
750 mlmlieko polotučné
250 gmaslo zmäknuté
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekCrème Olé aróma kokos Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
50 gkokos strúhaný
Na ozdobenie
20 gkokos strúhaný
1 baleniePerličky strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Perličky strieborné  Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

4

Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.

5

Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.

Náš tip

  • Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.