Flag

Avokádovo-lososové mištičky

asi 20 ks
Jednoduché
65
pikantné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na spestrenie môžeme polovicu mištičiek ozdobiť namiesto lososa parmskou šunkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KLsoľ
200 mlvoda (vlažná)
2 PLolej
Na náplň
2 ksavokádo (zrelé)
3cibuľka jarná
1 zarovnaná PLčerstvé bylinky
4 zarovnané PLhorčica dijonská
2 PLmed (tekutý)
trochucitrónová šťava
štipkasoľ
štipkakorenie čierne mleté
Na ozdobenie
300 gplátkov údeného lososa
kôpor
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne avokáda olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, bylinky, horčicu, med a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku a nanesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Pečivo necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne rozkrojíme a pomocou lyžičky na povrch nanesieme náplň.

5

Prikrášlime plátkom lososa a vetvičkou kôpru.

Náš tip

  • Na spestrenie môžeme polovicu mištičiek ozdobiť namiesto lososa parmskou šunkou.