Flag

Banánové rezy

24 ks
Jednoduché
40
s bohatým krémom
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným v horúcej vode.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
3 ksžltok
170 gcukor
4 PLvoda teplá
160 gmúka polohrubá
10 gHolandské kakao Dr. Oetker
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
300 mlmlieko
30 gcukor
250 gmaslo zmäknuté
100 gcukor práškový
2 ksbanán (do náplne)
5 ksbanán (nakrájaných našikmo)
Na poliatie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na cesto vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha.

2

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding a dva roztlačené banány.

4

1/3 náplne natrieme na vychladnutý korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom náplne.

5

Na poliatie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche krému. Necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným v horúcej vode.