Flag

Bazové rezy

asi 24 porcií
Stredne náročné
70
Zákusok s lahodným krémom s jedinečnou chuťou bazy pripravený so Zlatým klasom Dr. Oetker. Potešenie pre oči aj chuťové poháriky.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksbielok
štipkasoľ
5 ksžltok
200 gcukor práškový
5 PLvoda horúca
200 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
400 mlsirup bazový
200 mlvoda
50 gmaslo zmäknuté
200 gmascarpone
Na ozdobenie
2 balíčkyŠľahačka v prášku Dr. Oetker
300 mlmlieko
2 PLsirup bazový
kôra z limetky chemicky neošetrenej
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou do peny. Pridáme sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme oba balíčky Zlatého klasu podľa návodu na obale, len namiesto mlieka použijeme bazový sirup zmiešaný s vodou. Hustý uvarený Zlatý klas ihneď zakryjeme potravinárskou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo s mascarpone a po častiach zašľahávame Zlatý klas. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.

4

Na ozdobenie v mise vyšľaháme šľahačku s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Nakoniec do šľahačky krátko zašľaháme bazový sirup. Šľahačkou potrieme povrch múčnika a odložíme asi na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním múčnik dozdobíme kôrou z limetky a nakrájame na rezy.