Flag

Bezlepkové brownies s čokoládovou polevou

asi 12 porcií
Jednoduché
30
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Red Velvet
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gčokoláda horká kvalitná
60 gmaslo
2 ksvajce
110 gcukor
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
3 zarovnaná PLPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
3 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
na špičku nožaSóda bikarbóna Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v hrnci vo vodnej pare rozpustíme čokoládu s maslom. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom a extraktom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kakaom a jedlou sódou. Nakoniec vmiešame čokoládu s maslom. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

2

Brownies necháme vo forme vychladnúť.

3

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a brownies dozdobíme.