Flag

Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom

24 ks
Stredne náročné
30
pestré guľôčky
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
60 gmaslo zmäknuté alebo margarín
25 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
1 PLmlieko
125 gmúka hladká
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
150 gMarcipán Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
balenieGuľôčky dúhové Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
valček na cesto
papier na pečenie
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Guľôčky dúhové Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka.

2

Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 13 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Guľôčky necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.