Flag

Broskyňovo-tvarohové rezy

asi 12 porcií
Stredne náročné
30
Ľahké a ovocné rezy s Želatínou na stuženie krémov Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gcukor práškový
4 ksžltok
8 - 10 PLvoda vlažná
250 gmúka hrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
4 ksbielok
Na náplň
1 balíčekŽelatína na stuženie krémov Dr. Oetker
50 mlvoda
3 PLrum
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 gtvaroh mäkký (nie nízkotučný)
2 PLmlieko
2 PLcukor
820 gkompót broskyňový alebo 400 g čerstvých umytých a odkôstkovaných broskýň príp. marhúľ
Na ozdobenie
broskyne alebo marhule - vykrájať kolieska
hoblinky z čokolády
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na cesto ušľaháme v mise žĺtky s cukrom, pridáme vlažnú vodu a šľaháme do peny. Pomaly prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do pekáčika vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote cca 200 °C asi na 20 minút.

2

Po vychladnutí korpus rozpolíme na dve tenké placky a otočíme tak, aby bola vrchná a spodná časť (upečené časti) otočené k náplni.

3

Na náplň želatínu necháme napučať vo vode s rumom. Tvaroh rozšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom, a potom vmiešame ušľahanú šľahačku. Namočenú želatínu zohrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie sa variť). Želatínu necháme trocha vychladnúť a potom ju dôkladne vmiešame do tvarohovo-šľahačkovej zmesi.

4

1/4 náplne odložíme a do zvyšku vmiešame broskyne nakrájané na drobné kúsky. Náplň natrieme na plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Trocha pritlačíme korpus na krém.

5

Náplňou, ktorú sme si odložili, natrieme na hornú stranu múčnika. Ozdobíme v radoch kúskami ovocia a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.