Flag

Brusnicová rozeta

asi 16 porcií
Jednoduché
80
Krehký koláč s lahodnou brusnicovo-vanilkovo pudingovou náplňou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka polohrubá
0,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 gcukor práškový
štipkasoľ
7 PLsmotana na šľahanie (33%)
70 gmaslo zmäknuté
1 PLstrúhanka
Na náplň
2 ksbrusnicový kompót (hmotnosť 350 g)
330 mlšťava z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
50 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
3 ksvajce
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a soľou. Pridáme smotanu a maslo a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na 20 minút do chladničky.

2

Na prípravu náplne kompóty cez sitko scedíme a šťavu zachytíme. Šťavu prípadne doplníme vodou do 330 ml a nalejeme ju do misy. Pridáme cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a vajcia a metličkou vyšľaháme všetko dohladka. Nakoniec vmiešame brusnice.

3

Z cesta oddelíme 1/3 a zvyšok vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno aj okraje vymastenej a múkou vysypanej formy. Na niekoľkých miestach vidličkou poprepichujeme a posypeme strúhankou. Náplň nalejeme na cesto.

4

Zo zvyšného cesta vyvaľkáme plát a pomocou ostrôžky vytvoríme prúžky. Z prúžkov cesta na povrchu vytvoríme mriežku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Koláč necháme vychladnúť.