Flag

Černicový nákyp s mangom

asi 12 porcií
Jednoduché
80
niečo skutočne extra
Zloženie
Príprava
Náš tip
Vo Francúzsku sa tento nákyp pripravuje s čerešňami. Jednoducho namiesto černíc a manga použijeme 600 g čerešní.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
6 ksvajce
50 gcukor
250 mlmlieko
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
100 gmandle mleté
2 zarovnaná KLGustin bezgluténový Dr. Oetker
300 gčernice
1 ksmanga zrelé
Na vymastenie a posypanie
30 gmaslo zmäknuté
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne v mise zmiešame vajcia s cukrom, mliekom a smotanou. Struk pozdĺžne rozrežeme, dužinu tupou stranou noža vyškrabeme a pridáme ju do zmesi. Pridáme mandle zmiešané so škrobom a šľahacou metlou náplň vymiešame dohladka.

2

Černice umyjeme. Mango ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Formu vymastíme maslom, na dno rovnomerne nanesieme černice a kúsky manga a zalejeme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Nákyp posypeme práškovým cukrom. Podávame teplý.

Náš tip

  • Vo Francúzsku sa tento nákyp pripravuje s čerešňami. Jednoducho namiesto černíc a manga použijeme 600 g čerešní.