Flag

Čučoriedkovo-škoricové slimáky

asi 12 ks
Jednoduché
105
chutné do školy aj k nedeľnej káve
Zloženie
Príprava
Náš tip
Slimáky môžeme podávať teplé aj studené alebo poliate vanilkovou omáčkou zo Zlatého klasu Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
125 mlmlieko vlažné
100 gmaslo
400 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
80 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksvajce
Na náplň
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
125 gčučoriedky
50 gmaslo zmäknuté
50 gcukor
1 zarovnaná KLškorica mletá
na špičku nožakardamóm mletý
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
125 gčučoriedky
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zahrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko s maslom a vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Čučoriedky očistíme. V mise vyšľaháme maslo s cukrom, škoricou a kardamónom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Vlejeme rozpustenú vlažnú polevu a pridávame čučoriedky. Krátko vyšľaháme dohladka.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou valčeka na obdĺžnik 30x50 cm. Na cesto nanesieme náplň a rovnomerne rozotrieme. Plát zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 rovnakých dielov. Diely prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou ranou dole. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Slimáky necháme vychladúť.

5

Na ozdobu rozpustíme polevu podľa návodu na obale a slimáky ľubovoľne polejeme. Povrch ozdobíme očistenými čučoriedkami.

Náš tip

  • Slimáky môžeme podávať teplé aj studené alebo poliate vanilkovou omáčkou zo Zlatého klasu Dr. Oetker.