Flag

Cviklové kvetinky s tvarohovým krémom

asi 40 ks
Jednoduché
60
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Polly Franková
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aby bol krém viac osviežujúci, môžeme doň pridať nastrúhanú kôru z jedného chemicky neošetřeného citrónu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
600 gmúka polohrubá
150 gcukor práškový
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
300 gmaslo zmäknuté
4 ksžltok
120 gcvikla nahrubo nastrúhaná
Na krémovú náplň
500 mlmlieko plnotučné
30 gcvikla
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker Dr.Oetker
50 gcukor
250 gtvaroh polotučný
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie
formička na vykrajovanie v tvare kvietka (ø 5 cm)
ponorný mixér
elektrický ručný šľahač
papier na pečenie
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker Dr.Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a kôrou. Pridáme maslo, žĺtka a cviklu a ručne vypracujeme dohladka. Na pomúčenej pracovnej ploche valčekom vyváľame plát cesta s hrúbkou 5 mm. Pomocou formičky vykrajujeme květinky a ukládáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Kvetinky necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mlieku rozmixujeme pomocou mixéru cviklu dohladka. Uvaríme Zlatý klas s mliekom zafarbeným cvikou a cukrom podľa návoud na obale. Do horúceho pudingu zašľaháme tvaroh a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom zlepujeme kvetinky, vždy dve k sebe. Zvyškom krému ozdobíme povrch kvietkov a uložíme do chladničky stuhnúť.

Náš tip

  • Aby bol krém viac osviežujúci, môžeme doň pridať nastrúhanú kôru z jedného chemicky neošetřeného citrónu.