Flag

Datľový koláč s gréckym jogurtom

asi 12 porcií
Jednoduché
80
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Polly Franková
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pekanové orechy môžeme nahradiť kešu orechami alebo mandľami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksbielok
130 gcukor
100 gdatle odkôstkované a nadrobno nasekané
150 gorechy pekanové nadrobno nasekané
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker Dr.Oetker
400 mlmlieko plnotučné
50 gcukor
250 gjogurt biely grécky
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker Dr.Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Pridáme cukor a krátko vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame datle a orechy. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Korpus necháme vychladnúť vo forme.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 400 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému zašľaháme jogurt elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus a uhladíme. Uložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

Náš tip

  • Pekanové orechy môžeme nahradiť kešu orechami alebo mandľami.