Flag

Džem z egrešov, kivi a jabĺk

asi 3 poháre
Jednoduché
20
originálny chuťový zážitok
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
400 gegreše
300 gkivi
300 gjablká
2 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
500 gcukor kryštálový
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Egreše umyjeme, necháme dobre oschnúť, odstránime stopku a kvety, egreše rozpolíme, odvážime 400 g. Kivi olúpeme, nakrájame nadrobno a odvážime 300 g. Jablká olúpeme, zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame nadrobno a odvážime 300 g.

2

K pripravenému ovociu pridáme do hrnca kyselinu citrónovú. Odvážené množstvo cukru zmiešame s Gelfixom 2:1 a potom so všetkým ovocím.

3

Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.