Flag

Halloweensky tekvicový „páj“

asi 12 porcií
Stredne náročné
100
jesenná pochúťka
Zloženie
Príprava
Náš tip
„Páj“ chutí úžasne teplý aj studený.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
175 gmaslo zmäknuté
1 ksbielok
50 mlmlieko
Na náplň
500 gtekvica
2 PLolej slnečnicový
1cibuľa
1 zarovnaná KLsoľ
1 polovica KLkorenie čierne mleté
1 zarovnaná KLkorenie provensálske
100 mlvývar zeleninový
150 gšunka
3 ksvajce
125 gsmotana kyslá
2 strúčikycesnak
1 zarovnaná PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
100 gstrúhaný syr
3 zarovnané PLsemienka tekvicové lúpané
Na potretie a posypanie
1 ksžltok
1 PLmlieko
3 zarovnané PLsemienka tekvicové lúpané
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
valček na cesto
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tekvicu, soľ, čierne korenie, provensálske korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 10 minút. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.

2

Na prípravu cesta zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, maslo alebo margarín, bielok, mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme, prenesieme do vymastenej koláčovej formy, vytvoríme okraj s výškou 3 cm a dno poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Korpus necháme vychladnúť.

4

Do rozmixovanej tekvice vmiešame nakrájanú šunku, vajcia, kyslú smotanu, roztlačený cesnak, škrob, syr a lúpané tekvicové semienka. Náplň nalejeme na predpečený korpus a uhladíme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku, prenesieme na náplň a zľahka pritlačíme k okraju formy.

5

Cesto potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku, posypeme tekvicovými semienkami, vložíme do rúry a pri rovnakom nastavení rúry dopečieme.

Doba pečenia: 45 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Náš tip

  • „Páj“ chutí úžasne teplý aj studený.