Flag

Jahodová torta zo Schwarzwaldu

asi 12 porcií
Náročné
40
luxusná pochúťka
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
25 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
25 gHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
300 gjahody
50 gčokoláda mliečna
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukor
2 zarovnané PLgriotka
Na ozdobenie
6 zarovnaných PLgriotka
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
50 gčokoláda mliečna
350 gjahody
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos.

3

Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd.

4

Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 PL griotky.

5

Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme.

Náš tip

  • Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme.