Flag

Jahodové slimáčiky

asi 12 porcií
Stredne náročné
35
veselá roláda nielen pre deti
Zloženie
Príprava
Náš tip
Keď nemáte čerstvé jahody, môžete náplň pripraviť z jahodovej marmelády, ktorú pretrieme cez sitko a pridáme do šľahačky ušľahanej s 1 balíčkom Smeta-fixu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
2 PLvoda
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
130 gmúka polohrubá
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
4 ksbielok
Na náplň
150 gjahody
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 KLŽelatína na stuženie krémov Dr. Oetker
25 mlvoda
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na tykadlá
5 - 6 plátkovananás u
3 kockyčokoláda horká
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou
papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s vodou elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme práškový a vanilínový cukor a opäť šľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a šľaháme na najnižšom stupni dohladka. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

2

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme stierkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 9 - 11 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Po upečení posypeme plát ihneď práškovým cukrom a vyklopíme pocukrovanou stranou na utierku. Stiahneme papier a po dlhšej strane (tak aby potom vzniklo viac slimákov) aj s utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne jahody krátko rozmixujeme s vanilínovým cukrom. Želatínu namočíme do vody. Napučanú želatínu zahrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie sa variť!) a potom ju primiešame k jahodám. Ušľaháme šľahačku elektrickým ručným šľahačom dotuha. Jahodovú hmotu zľahka vmiešame do šľahačky. Náplň necháme za občasného miešania v chladničke stuhnúť.

5

Do zdobiaceho vrecka odoberieme asi 3 PL jahodovej náplne. Roládu opatrne rozmotáme. Zvyšok náplne natrieme na plát (po celej ploche). Potom roládu opäť zrolujeme, ale nie až do konca – tak aby nám zostal asi 5 cm rovný (nedotočený) kúsok. Na tento rovný kúsok nastriekame zdobiacim vreckom vedľa sebe telíčka a hlavičky slimákov (pásiky, na konci hrubšie).

6

Z kandizovaného ananásu nakrájame tenké prúžky, ktoré na konci namáčame v rozohriatej čokoláde. Takto pripravené tykadlá zapichujeme vždy po dvoch do jedného slimáka. Roládu necháme v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodiny.

7

Krájame po jednotlivých slimákoch.

Náš tip

  • Keď nemáte čerstvé jahody, môžete náplň pripraviť z jahodovej marmelády, ktorú pretrieme cez sitko a pridáme do šľahačky ušľahanej s 1 balíčkom Smeta-fixu.