Flag

Jahodové trifle

8 porcií
Jednoduché
50
Božsky dokonalý jahodový dezert.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksbielok
4 ksžltok
190 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
180 gmúka hladká
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
50 gcukor
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
300 gjahody nakrájané na malé kúsky
Na ozdobenie
200 gjahody nakrájané na malé kúsky
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
väčší pohár alebo misa
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. K žĺtkom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a zľahka vymiešame dohladka

2

Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Upečený plát prenesieme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a aj s papierom, na ktorom sa plát piekol, necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie a plát nakrájame na malé kúsky.

4

Na prípravu krému pripravíme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Potom vyšľaháme 250 ml smotany na šľahanie dotuha a zľahka ju vmiešame do Zlatého klasu. Jahodovú náplň vyšľaháme s 500 ml smotany podľa návodu na obale.

5

Do pohára alebo misy striedavo vrstvíme piškótové kúsky, náplň a jahody. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a necháme stuhnúť. Pred podávaním dozdobíme jahodami.