Flag

Jahodový sirup s limetkou

asi 1500 mililitrov
Jednoduché
40
Pripravte si aj Vy na horúce letné dni domáci jahodový sirup s osviežujúcou limetkou. So Sirupfixom Dr. Oetker je to také jednoduché!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1000 gjahody očistené a rozmixované
750 mlvoda
2 chemicky neošetrené limetky
1000 gcukor
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme limetky nakrájané na tenké plátky. Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme 5 až 10 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor zmiešaný so Sirupfixom, dôkladne rozmiešame a uložíme na noc do chladničky.  

2

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a vyhriatych fliaš. Fľaše uzavrieme dôkladne viečkami a asi na 20 minút ich položíme naležato.