Flag

Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

asi 12 ks
Jednoduché
40
vianočné
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
240 mlvoda horúca
115 gmaslo zmäknuté
150 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksvajce
175 gmúka hladká
1 polovica balíčkaKypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 baleniePerličky strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
papierové košíčky
elektrický ručný šľahač
formička
stužka farebná
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Perličky strieborné  Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta dôkladne rozmiešame kakao v horúcej vode a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame po jednom vajcia a vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku s kypriacim práškom do perníka a na záver pridáme už pripravenú kakaovú zmes. Cesto vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.

2

Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky a naplníme ich asi do 2/3 cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Po upečení vyberieme košíčky z formy na muffiny a necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie pocukrujeme dosku práškovým cukrom a fondán rozvaľkáme na obdĺžnik s dĺžkou rolády a hrúbkou asi 2 – 3 mm. Pomocou formičiek (napr. kvetinky, hviezdičky, srdiečka) povykrajujeme ľubovoľné tvary a umiestnime ich na muffiny. Fondán k cestu prilepíme tubičkou.

5

Z fondánu vytvoríme ružičky.


Postup na tvorbu ružičiek

1. Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov.


2. Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.

6

Muffiny dozdobíme striebornými perličkami, ktoré k cestu tiež prilepíme pomocou bielej tubičky a nakoniec okolo papierového košíčka uviažeme stužku.