Flag

Karamelové veterníky

asi 20 ks
Jednoduché
30
mimoriadne obľúbené
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlvoda
100 mlolej
štipkasoľ
200 gmúka hladká
5 ksvajce
Na vanilkový krém
200 mlmlieko
75 gcukor krupicový
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na karamelovú šľahačku
350 - 375 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
cukrárske vrecko
papier na pečenie
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v hrnci privedieme vodu do varu, pridáme olej a soľ a prisypeme múku. Za stáleho miešania pripravíme cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Odstavíme zo sporáka. Pridávame vajcia a vyšľaháme dohladka.

2

Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame venčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Na prípravu vanilkového krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do vychladnutého pudingu.

4

Na prípravu karamelovej šľahačky vyšľaháme smotanu dotuha a vmiešame cukor.

5

Upečené veterníky hneď rozrežeme a necháme vychladnúť.

6

Na spodný diel veterníkov nastriekame vanilkový krém, naň karamelovú šľahačku a priklopíme vrchný diel veterníka.