Flag

Koláč z cukety

asi 12 porcií
Jednoduché
40
ľahká večera
Zloženie
Príprava
Náš tip
Podľa vôle môžeme koláč ozdobiť vetvičkou tymianu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePizza v prášku Dr. Oetker a suroviny podľa návodu na obale zmesi
Na náplň
500 gcuketa (menšie, slabšie kusy)
250 gšunka chudá
200 gsmotana kyslá
2 ksvajce
soľ podľa chuti
korenie čierne mleté podľa chuti
štipkamuškátový oriešok nastrúhaný
tymian čerstvý alebo sušený
Picture - Pizza v prášku Dr. Oetker a suroviny podľa návodu na obale zmesi
1

Cesto pripravíme podľa návodu na obale, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na chvíľu do chladničky.

2

Cuketu umyjeme a odrežeme konce. Nakrájame ju na hrubšie kolieska (kolieska môžeme pozdĺžne prekrojiť). Šunku nakrájame na kocky a s cuketou ju v v hrnci pod pokrievkou dusíme do polomäkka (cca 6-8 minút). Necháme ochladiť.

3

2/3 cesta vyvaľkáme na guľatú placku a prenesieme do tortovej formy s polomerom 26 cm. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme valček a vypracujeme z neho pozdĺž formy 3 – 3,5 cm vysoký okraj koláča. Cesto niekoľkokrát prepichneme vidličkou a dáme predpiecť do vopred vyhriatej rúry.

Doba pečenia: 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Kyslú smotanu, vajcia, soľ, čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a tymian zmiešame metličkou a vlejeme na cuketu. Plnku mierne premiešame a vlejeme na predpečené cesto. Plnku rovnomerne uhladíme a pečieme ďalších asi 40 – 50 minút pri rovnakej teplote.

5

Podávame teplé alebo studené.

Náš tip

  • Podľa vôle môžeme koláč ozdobiť vetvičkou tymianu.