Flag

Krémeš

asi 24 porcií
Jednoduché
60
Tradičný múčnik, ktorému nik neodolá!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gcesto lístkové
Na náplň
1 lmlieko polotučné
3 ksžltok
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
2 zarovnané KLmúka hladká
250 gmaslo zmäknuté
100 gcukor práškový
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát 30 x 40 cm. Prvý plát položíme na vymastený plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Rovnakým spôsobom upečieme druhý plát.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému zmiešame 250 ml mlieka so žĺtkami, Zlatým klasom a múkou, a nalejeme do 750 ml vriaceho mlieka. Uvaríme krém a necháme ho za občasného miešania úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Po častiach zašľaháme vychladnutý krém. Náplň rozotrieme na plát a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

4

Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku rovnomerne rozotrieme na náplň.

5

Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a druhý plát potrieme. Necháme stuhnúť a ostrým nožom nakrájame na 24 dielov. Opatrne naukladáme na povrch múčnika a odložíme do chladničky. Pred podávaním dokrájame.