Flag

Kysnutá bábovka

asi 12 porcií
Stredne náročné
30
S lekvárom, hrozienkami, škoricou a medom.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
450 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
štipkasoľ
50 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 ksvajce
30 gmaslo rozpustené
250 mlmlieko vlažné
Na náplň
200 gslivkový lekvár
50 ghrozienka namočené v rume
škorica
Na potretie
med
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Do misy preosejeme múku a pridáme droždie, soľ, múčkový cukor, vanilínový cukor, kôru, vajce, rozpustené maslo a vlažné mlieko. Všetko dôkladne premiešame a prepracujeme do hladkého cesta tak, aby sa nelepilo na steny nádoby (ak je cesto príliš tuhé, pridáme trošku vlažného mlieka). Posypeme múkou a prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť podľa potreby 60-90 minút.

2

Príprava náplne

Slivkový lekvár, hrozienka s rumom a škoricou premiešame tak, aby sa dala náplň roztierať (ak je lekvár príliš hustý, pridáme 1-2 PL vody).

3

Cesto po vykysnutí ešte raz premiešame a položíme na pomúkovaný kuchynský vál: vyvaľkáme z neho 1,5 cm silný obdĺžníkový plát (cca 30 x 40 cm).

4

Náplň natrieme na cesto tak, aby nám po obvode zostal malý okraj cesta. Obdĺžník zrolujeme a spojíme tak, aby vznikol veniec. Veniec vložíme do predom vymazanej a vysypanej bábovkovej formy.

5

Ponecháme ju ešte 1/2 hodiny na teplom mieste a potom dáme piecť do spodnej polovice predohriatej rúry.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

6

Po upečení vyklopíme bábovku z formy a ešte teplú ju potrieme medom.