Flag

Labute

15 ks
Stredne náročné
50
Romantické labute z Venčekov Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Polevu tmavú Dr. Oetker rozpustíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a môžeme vytvoriť oči a dozdobíme labutiam krídla.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieVenčeky Dr. Oetker
125 gmaslo alebo margarín
250 mlvoda
3 ksvajce
Na krém
650 mlmlieko
150 gmaslo zmäknuté
60 gcukor práškový
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
plechy na pečenie
Picture - Venčeky Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmes s margarínom alebo maslom, vodou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme 15 nedotiahnutých esíčok (krkov). Zo zvyšného cesta vytvoríme 15 oválov (pretiahnuté veterníky). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Prvých 15 minút rúru neotvárame.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Krky aj ováliky necháme vychladnúť.

3

Ováliky pozdĺžne rozrežeme a horný diel prekrojíme na polovicu ako krídla.

4

Krém pripravíme podľa návodu na obale a naplníme ho do cukrárskeho vrecka. Do spodnej časti oválika nanesieme krém. Do krému zapichneme krk a krídla. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Náš tip

  • Polevu tmavú Dr. Oetker rozpustíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a môžeme vytvoriť oči a dozdobíme labutiam krídla.