Flag

Likér z višní

asi 6 fľaše à 500 ml
Jednoduché
35
s tónmi vanilky
Zloženie
Príprava
Náš tip
Likér môžeme pripraviť aj z čerstvých alebo mrazených ríbezlí.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
2 lvišňová šťava (asi z 2,5 kg odkôstkovaných višní)
500 mlvoda
1 balenieVanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
700 mlvodka
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Z višní pomocou odšťavovacieho hrnca získame 2 l šťavy. Vanilkový struk rozkrojíme. Dreň vyškriabeme pomocou tupej strany noža. Vanilkový struk rozkrojíme na 6 dielov.

2

Do veľkého hrnca nalejeme odmeranú šťavu, vodu, vanilkovú dreň a vanilkový struk. Vmiešame Extra želírovací cukor. Privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút. Odstavíme zo sporáka. Vmiešame vodku a necháme trochu vychladnúť.

3

Likér naplníme do fliaš, do každej fľaše vložíme kúsok vanilkového struku a uzatvoríme. Fľaše odložíme do chladničky. Pred podávaním pretrepeme.

Náš tip

  • Likér môžeme pripraviť aj z čerstvých alebo mrazených ríbezlí.