Flag

Limetkové muffiny s makom

12 ks
Jednoduché
30
s jemnými citrusovými tónmi
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmaslo zmäknuté alebo margarín
100 gcukor
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
300 gmúka hladká
3 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 mlsmotana na šľahanie (33%)
nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
250 gmak mletý
100 mlmlieko
Na polevu
150 gcukor práškový
šťava z limetky
Na ozdobenie
1 balenieGuľôčky strieborné/biele Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky
štetec
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Guľôčky strieborné/biele Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny.

2

Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko.

3

Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

5

Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.