Flag

Linecká torta s višňami a jogurtom

asi 12 porcií
Stredne náročné
20
Netradičná kombinácia prekvapí
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka polohrubá
50 gcukor
štipkasoľ
1 ksvajce
100 gmaslo nebo margarín
1 zarovnaná PLstrúhanka
Na náplň
400 gvišne čerstvé alebo z kompótu (hmotnosť po odkvapkaní 370g)
3 ksvajce
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané PLcitrónová kôra (z 1/2 chemicky neošetreného citróna)
300 gjogurt biely polotučný
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Višne umyjeme a vykôstkujeme. Ak použijeme kompót, višne vykôstkujeme a necháme odkvapkať na sitku.

2

Na prípravu cesta zmiešame múku s cukrom, soľou, vajcom, maslom a vypracujeme ručne dohladka. Ak sa cesto lepí, zabalíme ho do potravinovej fólie a na chvíľu odložíme do chladničky.

3

Cesto vyvaľkáme na okrúhlu placku s priemerom asi 32 cm a vložíme do vymastenej tortovej alebo koláčovej formy. Okraje pritlačíme a dno cesta niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Korpus necháme vychladnúť vo forme. Predpečený korpus posypeme strúhankou.

5

Na prípravu náplne zmiešame vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a jogurtom. Višne rozdelíme na upečený korpus a zalejeme jogurtovou náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

6

Po upečení necháme tortu trošku vychladnúť. Podávame vlažné.