Flag

Malinová torta

asi 10 porcií
Stredne náročné
165
Výborná torta so snehovými pusinkami a Malinovou náplňou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
110 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
2 PLvoda
120 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
4 PLdžem malinový
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na pusinky
1 polovica balíčka100 % vaječné bielky Dr. Oetker (cca 5 zarovnaných KL)
6 PLvoda
125 gcukor
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Na ozdobenie
maliny čerstvé
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 18 cm)
cukrárske vrecko s hladkou špičkou
cukrárske vrecko s rezanou špičkou
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker (cca 5 zarovnaných KL)
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme v mise vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho trikrát pozdĺžne rozrežeme a každú časť korpusu potrieme džemom.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme v mise zmes so smotanou podľa návodu na obale. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nanesieme na korpusy a zlepíme na seba. Vložíme do chladničky.

4

Na pusinky vyšľaháme bielky s vodou a cukrom dotuha podľa návodu na obale. Do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou nakvapkáme po stranách farbu. Vrecko naplníme tuhým snehom z bielkov a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme rôzne veľké dúhové pusinky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 90 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

5

Pusinky necháme vychladnúť.

6

Pred podávaním povrch torty ozdobíme pusinkami a malinami.