Flag

Malinové tortičky

12 porcií
Jednoduché
30
svieže a lahodné
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksbielok
2 ksžltok
2 PLcukor
4 PLmúka polohrubá
Na náplň
1000 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkyMalinová náplň Dr. Oetker
250 gmaliny čerstvé
Na ozdobenie
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vysokým okrajom (20 x 30 cm)
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky dotuha. V inej nádobe vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky s cukrom do hustej peny, potom postupne vmiešame múku a na záver vareškou jemne vmiešame vyšľahané bielky.

2

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na prípravu náplne pripravíme dve malinové náplne podľa návodu na obale.

4

Po upečení necháme korpus vychladnúť.

5

Tretinu vyšľahanej náplne natrieme na korpus a druhú tretinu naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Čerstvé maliny v pravidelných rozstupoch poukladáme na náplň, prikryjeme zvyšnou náplňou a uhladíme. Necháme v chladničke vychladnúť.

6

Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Keď želé začne hustnúť, nalejeme ho rovnomerne na vychladnutý dezert. Necháme opäť v chladničke vychladnúť a stuhnúť.

7

Podávame nakrájané ostrým nožom na kocky a ozdobíme zvyšnou náplňou z cukrárskeho vrecka.