Flag

Marcipánové toliare

asi 100 ks
Jednoduché
30
pre milovníkov orechov
Zloženie
Príprava
Náš tip
Vlašské orechy môžeme nahradiť iným druhom orieškov. V dobre uzavretej nádobe môžeme toliare uchovávať 3 týždne.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
350 gmúka hladká
na špičku nožaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
polovica KLAróma mandľová Dr. Oetker
150 gsmotana kyslá
200 gmaslo zmäknuté alebo margarín
Na ozdobenie
2 balíčkyŠkoricový cukor Dr. Oetker
250 gorechy vlašské
Ešte potrebujeme
3 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Aróma mandľová Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta nastrúhame marcipán na hrubom strúhadle. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, smotanu, maslo alebo margarín a marcipán a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na tretiny a vytvarujeme valčeky (Ø 3 cm).

2

Valčeky obalíme v škoricovom cukre a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

3

Valčeky ostrým nožom nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch ozdobíme polovičkami orechov a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Toliare necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Vlašské orechy môžeme nahradiť iným druhom orieškov. V dobre uzavretej nádobe môžeme toliare uchovávať 3 týždne.