Flag

Marhuľové linecké kolieska

asi 45 ks
Jednoduché
40
Výborná pre sviatočné chvíle
Zloženie
Príprava
Náš tip
Hotové kolieska necháme niekoľko dní odležať v chlade, budú mäkšie.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
125 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ  
30 gorechy lieskové mleté
250 gmaslo zmäknuté alebo margarín
0,03 ksvajce
2 PLmlieko polotučné
Na potretie
250 gdžem marhuľový (prepasírovaný, horúci)
Na posypanie
50 gcukor práškový
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta preosejeme múku do misy alebo na dosku. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, mleté oriešky, maslo alebo margarín a vajcia. Do mlieka pridáme citrónovú a rumovú arómu a všetko prilejeme do zmesi na cesto. Zmes ručne spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme ½ hodiny odležať v chlade.

2

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska (Ø 5 cm), ktoré ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Z polovice koliesok menšou formičkou vykrojíme stred. Dáme do predhriatej rúry piecť.

Doba pečenia: asi 12 - 14 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Vychladnuté krúžky posypeme práškovým cukrom.

4

Do stredu kolieska dáme kávovou lyžičkou zohriatu a prepasírovanú marhuľovú marmeládu a nakoniec kolieska prikryjeme pocukrovanými krúžkami.

Náš tip

  • Hotové kolieska necháme niekoľko dní odležať v chlade, budú mäkšie.