Flag

Medové koláčiky

asi 24 porcií
Jednoduché
40
ku káve
Zloženie
Príprava
Náš tip
Marhuľový džem na potretie môžeme tiež krátko rozmixovať ponorným mixérom. Medové koláčiky dôkladne zabaľte a nechajte niekoľko dní odležať, aby sa úplne rozvinula aróma.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmed tekutý
125 gmaslo rozpustené
2 ksvajce
3 zarovnané KLcitrónová kôra (nastrúhaná z 1 chemicky neošetreného citróna)
375 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
100 gorechy lieskové mleté
100 ghrozienka
2 zarovnané PLmlieko polotučné
100 gmandle - plátky
Na ozdobenie
5 zarovnaných PLdžem marhuľový
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
50 gorechy vlašské alebo mandle
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme med s maslom, vajcami a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a šľaháme krátko na strednom stupni. Opatrne vareškou vmiešame oriešky a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Potrieme mliekom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a koláč polevou potrieme. Dozdobíme orechmi a polevu necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Marhuľový džem na potretie môžeme tiež krátko rozmixovať ponorným mixérom. Medové koláčiky dôkladne zabaľte a nechajte niekoľko dní odležať, aby sa úplne rozvinula aróma.