Flag

Medové rezy

asi 12 porcií
Stredne náročné
35
nielen na medové týždne
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
120 gcukor práškový
1 ksvajce
50 gmaslo alebo Hera
2 PLmed tekutý
1 KLvoda
2 PLmlieko
450 gmúka hladká
Na náplň
300 gmaslo mäkké
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
120 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
350 mlmlieko
2 PLrum
Na dokončenie
4 - 5 PLslivkový lekvár (riedky)
rum (na prípadné zriedenie lekváru a pokvapkanie)
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Cesto

Práškový cukor, med, vajce, maslo, vodu a mlieko dáme do hrnca a varíme, kým sa všetko nerozpustí. Na pracovnú dosku dáme 2/3 múky (zvyšok si ponecháme stranou na dopracovanie tuhosti cesta), pridáme rozpustenú zmes a poriadne premiešame. (Zvyšnú múku zapracujeme do cesta tak, aby bolo hladké a nelepilo sa). Z cesta vytvarujeme bochníček, ktorý necháme 30 minút odležať. Bochníček rozdelíme na 4 diely, z ktorých vyvaľkáme veľmi slabé placky (1-2 mm) na veľkosť plechu.

2

Plech otočíme dnom nahor (plocha na cesto je spodné dno plechu), povrch potrieme maslom a posypeme múkou. Pomocou váľku prenesieme plát cesta na plech (prečnievajúce okraje zrežeme a prípadné voľné okraje nadstavíme orezaným cestom) a každý plát pečieme.

Doba pečenia: 5 - 7 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Po upečení každý plát ihneď pomocou tortového noža stiahneme na mriežku a necháme vychladnúť. (Pláty sú úplne tvrdé a postupne zmäknú).

4

Náplň

Do časti mlieka vmiešame vanilkový puding a zvyšok mlieka privedieme do varu. Vmiešame pripravenú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s vanilínovým a práškovým cukrom na penu. Do maslovej peny postupne zašľaháme vychladený puding a rum.

5

Časť náplň natrieme na plát, prikryjeme druhým plátom, ktorý potrieme tekutejším lekvárom (môžeme doriediť rumom). Prikryjeme tretím plátom a povrch potrieme druhou časťou náplne. Priklopíme štvrtý, posledný plát, pritlačíme a prípadne pokvapkáme rumom. Prikryjeme papierom na pečenie a dáme na studené miesto do druhého dňa uležať.

6

Druhý deň natrieme povrch striedavo tmavou a svetlou polevou, necháme stuhnúť a krájame nahriatym nožom na rezy.