Flag

Mrkvový koláč s medom a šľahačkou

asi 12 porcií
Stredne náročné
35
originálny
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmrkva
400 gmúka polohrubá výberová
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
200 mlolej
Na náplň
220 gorechy vlašské
6 PLmed
Na ozdobenie
1 balíčekŠľahačka v prášku light Dr. Oetker
150 mlmlieko
150 gčokoláda na varenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku light Dr. Oetker
1

Na cesto zmiešame postrúhanú mrkvu s múkou, pridáme olej, cukor, kypriaci prášok do pečiva a vanilkový cukor. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 - 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Nasekáme vlašské orechy, ktoré premiešame s medom a masu natrieme na vychladnutý korpus

3

Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale so 150 ml mlieka a rovnomerne ju rozotrieme na krém. Na záver nastrúhame na vrch čokoládu.