Flag

Ovsené sušienky s náplňou a malinami

asi 11 porcií
Jednoduché
50
Chutné a chrumkavé sušienky s krémom zo Zlatého klasu Premium s prírodnou vanilkou a mascarpone. Neodolateľné!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 govsené vločky rozdrvené
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
6 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
6 zarovnaných PLolej kokosový
6 ksvajce
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko polotučné
70 gcukor
500 gmascarpone
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
250 gmaliny
citrónová šťava (z 1 citróna)
50 gcukor
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame vločky s kypriacim práškom a kakaom. Pridáme kokosový olej a vajcia a všetko ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme 44 placiek (ø 5 cm) a nanesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do misy vložíme mascarpone, pridáme vychladnutý Zlatý klas a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do náplne. Maliny pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme cukrom a vidličkou roztlačíme. Náplňou zlepíme striedavo sušienky s malinami a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.