Flag

Parížsky čokoládový tunel

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
krehký zákusok
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na náplň môžeme rozložiť nakrájaný banán, jahody, čučoriedky alebo iné ovocie podľa chuti.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
120 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gmúka polohrubá
Na náplň
500 gsmotana na šľahanie (33%)
100 gčokoláda horká
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Na ozdobenie
1 baleniePoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne zvaríme smotanu, 70 g nalámanej čokolády, vanilínový cukor a kakao. Necháme najmenej 3 hodiny v chladničke vychladiť, najlepšie cez noc.

2

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Ešte horúci upečený korpus aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť.

4

Vychladenú čokoládovú smotanu ušľaháme dotuha. Zvyšok čokolády nasekáme na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne doň vmiešame čokoládové kúsky a smotanu. Dôkladne zamiešame.

5

Vychladnutým korpusom vyložíme formu na srnčí chrbát, naplníme náplňou a navrch položíme zvyšok korpusu. Dáme na 1 hodinu stuhnúť, potom vyklopíme z formy na tácku.

6

Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a povrch tunelu ozdobíme.

Náš tip

  • Na náplň môžeme rozložiť nakrájaný banán, jahody, čučoriedky alebo iné ovocie podľa chuti.