Flag

Perníková torta s marcipánovou polevou

12 porcií
Jednoduché
45
skvelá chuťová kombinácia
Zloženie
Príprava
Náš tip
Marcipánovú polevu môžeme zafarbiť gélovou farbou Dr. Oetker a vytvoriť farebnú tortu. Tortu môžeme ozdobiť ovocím alebo zdobením Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka polohrubá
120 gcukor
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
polovica KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1 balíčekKypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
2 PLmaslo rozpustené
1 ksvajce
250 mlmlieko vlažné
3 PLslivkový lekvár
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1 KLFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na náplň
200 gslivkový lekvár
Na polevu
1 balíčekPoleva marcipánová v prášku Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame všetky suroviny a elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni alebo metličkou vymiešame do hladkého cesta.

2

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a cesto nalejeme do formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Po upečení vyberieme z rúry a necháme pri izbovej teplote vychladnúť.

4

Tortu prekrojíme a v reze natrieme lekvárom.

5

Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme rovnomerne na korpus, nožom uhladíme dohladka a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Marcipánovú polevu môžeme zafarbiť gélovou farbou Dr. Oetker a vytvoriť farebnú tortu. Tortu môžeme ozdobiť ovocím alebo zdobením Dr. Oetker.