Flag

Perníkové tiramisu

asi 4 porcie
Jednoduché
40
aké jednoduché, také lahodné
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
1 polovica balíčkaKypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
140 gcukor
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 PLmed
25 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
Na krém
1 balíčekCrema Tiramisù Dr. Oetker
300 mlmlieko studené
Na poliatie a posypanie
1 KLinstantná káva
100 mlvoda
1 zarovnaná KLškorica mletá
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
formička na vykrajovanie
elektrický ručný šľahač
valček na cesto
Picture - Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Crema Tiramisù Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.

3

Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.

4

Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť.