Flag

Púpavový sirup jednoducho i kreatívne

asi 1400 mililitrov
Jednoduché
70
Jednoduchá príprava púpavového sirupu s Kyselinou citrónovou MAXI Dr. Oetker. Vyberte si jednoduchý variant alebo s pridaním mäty či zázvoru.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Púpavový sirup chutí výborne v teplom čaji aj ako chladený nápoj s ľadom.
Náš tip
Odporúčané dávkovanie sirupu je 1 diel sirupu na 10 dielov vody.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
8 hrstekvet púpavy (asi 200 ks)
1 lvoda
1 kgcukor
2 kscitrón chemicky neošetrené
2 PLKyselina citrónová MAXI Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová MAXI Dr. Oetker
1

V horúcej prevarenej vode rozpustíme cukor a kyselinu citrónovú. Kvety púpavy očistíme a namočíme do vody, pridáme citróny nakrájané na tenké plátky. Prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín macerovať.

2

Na druhý deň zmes scedíme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a asi 15 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.


Kreatívne varianty podľa chuti a nálady

Na prípravu Púpavového sirupu s mätou pridáme v prvom kroku prípravy k základným surovinám niekoľko stoniek mäty piepornej (ca 15-20 g). Ďalej pokračujeme podľa návodu na prípravu.


Na prípravu Púpavového sirupu so zázvorom pridáme v prvom kroku prípravy k základným surovinám 100 g očisteného zázvoru nastrúhaného najemno, alebo nakrájeného na tenké plátky. Ďalej pokračujeme podľa návodu na prípravu.

Náš tip

  • Púpavový sirup chutí výborne v teplom čaji aj ako chladený nápoj s ľadom.
  • Odporúčané dávkovanie sirupu je 1 diel sirupu na 10 dielov vody.