Flag

Rezy s mascarpone

20 porcií
Jednoduché
55
lahodné
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePiškótové variácie Dr. Oetker
3 ksvajce
50 mlolej
50 mlvoda
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
500 gmascarpone
150 gsmotana kyslá
60 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 PLcitrónová šťava
6 PLmandľový likér (Amaretto)
Na pokvapkanie a posypanie
10 PLmandľový likér (Amaretto)
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na pečenie s vajciami, olejom a vodou podľa návodu na obale pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Plát necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu so Smeta-fix0m pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni dotuha. V mise metličkou vymiešame mascarpone s kyslou smotanou, cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou, šťavou a likérom dohladka. Potom do zmesi zľahka vmiešame šľahačku.

4

Vychladnutý plát rozkrojíme tak, aby vznikly dva obdĺžniky 20 x 30 cm. Jeden plát položíme na podnos a pokvapkáme 5 PL likéru. Nanesieme polovicu náplne a priložíme druhý plát. Pokvapkáme zvyškom likéru a potrieme zvyšnou náplňou. Rezy uložíme do chladničky. Pred podávaním povrch posypeme kakaom.