Flag

Roláda s kávovým krémom

asi 1 roláda
Jednoduché
40
Roláda s jemnou príchuťou kávy pre každú slávnostnú príležitosť.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksbielok
4 ksžltok
4 zarovnané PLcukor
50 gmúka polohrubá
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
300 mlmlieko polotučné
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
60 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 zarovnaná PLinstantná káva
250 gmaslo zmäknuté
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V ďalšej mise ušľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a sneh a metličkou vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Roládu stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému nalejeme do kastrólika polovicu mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku metličkou rozmiešame Zlatý klas s cukrom, vanilínovým cukrom a kávou. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu. Krém za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo s vychladnutým krémom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.

4

Z vychladnutej rolády stiahneme papier na pečenie a potrieme 2/3 krému. Zrolujeme, potrieme krémom a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky stuhnúť.