Flag

Rozkvitnuté rebarborovo-bazové želé

asi 5 poháre à 350 ml
Stredne náročné
40
Chutné rebarborové želé s jemnou vôňou bazy si môžete pripraviť jednoducho aj Vy pomocou Gelfixu Klasik 1:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aby sa kvietky bazy v želé dobre rozdelili, je nutné poháre počas chladnutia niekoľkokrát otočiť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
850 mlrebarborová šťava (asi z 1,6 kg rebarbory)
5 kskvet bazy čiernej
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kgcukor
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu želé rebarboru očistíme a nakrájame na malé kúsky. Rozmixujeme ponorným mixérom a šťavu cez sitko prelisujeme. Kvety bazy opláchneme a kvietky otrháme.

2

Do veľkého hrnca nalejeme rebarborovú šťavu a pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

3

Skúška tuhnutia

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

4

Prípadnú penu odoberieme, vmiešame otrhané kvietky bazy a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Aby sa kvietky bazy v želé dobre rozdelili, je nutné poháre počas chladnutia niekoľkokrát otočiť.