Flag

Rumové rezy Mille feuille

asi 6 porcií
Stredne náročné
70
Mille feuille, čítaj [mil fœj], je krehký zákusok francúzskeho pôvodu. Skvelú chuť mu dodáte použitím Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker. Lahodí oku, rozplýva sa na jazyku!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gcesto lístkové
trochucukor práškový na posypanie
Na náplň
3 ksžltok
25 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
3 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
250 mlmlieko
1 PLmaslo
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
150 gmaliny
trochucukor práškový na posypanie
Ešte potrebujeme
cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou
2plech na pečenie (rovnaké)
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Lístkové cesto na doske rozvaľkáme na obdĺžnik, okraje zarovnáme nožom, posypeme práškovým cukrom a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Druhý papier položíme na cesto a zaťažíme ďalším plechom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C


Po prvých desiatich minútach zložíme horný plech a pečieme ešte 10 minút dozlatista.

2

Po upečení necháme vychladnúť a opatrne rozkrájame cesto ostrým vrúbkovaným nožom na rovnako veľké časti podľa veľkosti zákuskov.

3

Na náplň vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni spoločne žĺtky, škrob a trstinový cukor.

4

V kastróliku zohrejeme mlieko tesne pod bod varu. Časť horúceho mlieka nalejeme do misy so žĺtkovou zmesou a metličkou miešame dohladka. Dolejeme zvyšok mlieka a opäť premiešame. Celú zmes vlejeme do kastrólika a na miernom ohni privedieme do varu. Pridáme maslo a necháme chvíľku za stáleho miešania povariť. Prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža a odložíme do chladničky vychladnúť.

5

Smotanu vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne pridáme k vychladnutej žĺtkovej zmesi.

6

Vzniknutým krémom naplníme cukrárske vrecko a jednotlivé kúsky vrstvíme pomocou krému na seba. Mali by byť tri vrstvy korpusu a dve vrstvy krému.

7

Hotové rezy pocukrujeme, dozdobíme prípadným zvyškom krému a prikrášlime malinou. Odložíme do chladničky odležať. Podávame najlepšie na druhý deň, keď korpus trochu zvlhne.