Flag

Ružová bábovka s brusnicami

asi 16 porcí
Jednoduché
80
k popoludňajšej káve
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto brusníc môžeme použiť kandizované višne.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
150 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
250 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
2 zarovnaná PLbrusnice sušené nasekané
Na ozdobenie
2 zarovnaná PLmandľové lupienky
1 balíčekPoleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
3 PLmlieko (studené)
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhú polovicu zafarbíme gélovou farbou a primiešame brusnice. Nalejeme do formy a pomocou vidličky zapracujeme do svetlého cesta tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie na panvici opražíme mandle a necháme ich vychladnúť. Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale, zafarbíme gélovou farbou a nalejeme ju na bábovku. Ihneď posypeme mandľami a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Miesto brusníc môžeme použiť kandizované višne.