Flag

Sladký sendvič z lásky

asi 6 - 7 ks
Stredne náročné
35
srdiečko z lásky
Zloženie
Príprava
Náš tip
Odporúčame vyskúšať aj sladké sendviče s Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker a s banánom
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gcukor práškový
100 mlolej
100 mlmlieko
160 gmúka hladká
0,33 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 balenieKrémová náplň vanilková Dr. Oetker
200 mlmlieko studené
2 - 3 zarovnané PLcukor práškový
125 gmaslo zmäknuté
6 ksjahody čerstvé (z toho 2 na ozdobu)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
papier na pečenie
cukrárske vrecko
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.

2

Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť.

4

Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok.

5

Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič.

6

Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme.

7

Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče. Uchovávame v chlade.

Náš tip

  • Odporúčame vyskúšať aj sladké sendviče s Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker a s banánom