Flag

Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou

asi 80 ks
Stredne náročné
35
chrumkavé
Zloženie
Príprava
Náš tip
Horkú čokoládu môžeme nahradiť iným druhom čokolády. V dobre uzavretej nádobe môžeme slimáčiky uchovávať 3 týždne.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
125 gbrusnice sušené nasekané
50 gmandle mleté
80 gčokoláda horká nasekaná
1 ksvajce
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Na cesto
375 gmúka hladká
150 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
180 gmaslo zmäknuté alebo margarín
2 PLvoda
2 zarovnané KLHolandské kakao Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne v mise vareškou zmiešame brusnice s mandľami, čokoládou, vajcom a škoricovým cukrom.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, vanilínovým cukrom, vajcom, maslom alebo margarínom a vodou a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej zapracujeme kakao. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme svetlé i tmavé cesto na pláty 20 x 10 cm. Svetlé cesto položíme na tmavé cesto, pritlačíme a opatrne rozvaľkáme na obdĺžnik 40 x 20 cm. Na cesto nanesieme náplň a uhladíme. Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.

3

Rolády nakrájame ostrým nožom na plátky s hrúbkou 1 cm a rozložíme na plechy vyložené papiermi na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Slimáky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Horkú čokoládu môžeme nahradiť iným druhom čokolády. V dobre uzavretej nádobe môžeme slimáčiky uchovávať 3 týždne.