Flag

Slivková omáčka

asi 4 poháre à 200 ml
Jednoduché
40
Jedinečná slivková omáčka, ktorá sa skvelo hodí ku steaku s použitím Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgslivky zrelé
1cibuľa stredne veľká
200 mlvoda
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
50 mlvíno červené
1 zarovnaná KLkorenie čierne mleté
0,5 KLsoľ
polovica KLzázvor sušený mletý
1 zarovnaná PLperníkové korenie
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
4 kspoháre s viečkami
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu omáčky vložíme do väčšieho hrnca očistené a odkôstkované slivky, najemno nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi hodinu povaríme. Potom, pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Pridáme citrónovú kôru, víno, korenie, soľ, zázvor, perníkové korenie a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.