Flag

Slivkový koláč s marcipánovou posýpkou

asi 24 porcií
Stredne náročné
130
Spomienka na detstvo s Droždím a Marcipánom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 mlmlieko
75 gmaslo zmäknuté alebo margarín
400 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
štipkasoľ
50 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
Na náplň
2 kgslivky
Na posýpku
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
70 gcukor
75 gmaslo zmäknuté
150 gmúka hladká
50 gmandle mleté
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo alebo margarín. V mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko s maslom alebo margarínom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto v mise poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 50 minút kysnúť.

2

Na prípravu náplne slivky očistíme, odkôstkujeme a pozdĺžne rozpolíme, ale nedokrojíme.

3

Na prípravu posýpky do misy nastrúhame marcipán. Pridáme cukor, maslo, múku a mandle a ručne vypracujeme posýpku.

4

Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou váľka plát s rozmermi 30 x 40 cm. Plát prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Husto obložíme slivkami, ktoré ukladáme cez seba ako škridle vnútornou stranou smerom nahor. Povrch posypeme posýpkou a koláč necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Koláč necháme vychladnúť.